Polyamory – Kunsten at dele

Alle Sømænd er glade for piger… Men min skat du kan stole på mig?

Polyamory (from Greek πολύ [poly, meaning many or several] and Latin amor [love]) is the practice, desire, or acceptance of having more than one intimate relationship at a time with the knowledge and consent of everyone involved.

Jeg har nu været i swinger i næsten 2 år. I dette miljø deles sex ikke kun mellem 2 mennesker som elsker hinanden.

Da jeg var i 20´erne var jeg overbevist om, at livslangt monogami ikke fandtes (Dog med en blåøjet forestilling om at mine forældre var en undtagelse!) og at man gennem livet ville møde mange “special ones”. Jeg har aldrig troet på teorien om en “soulmate”. Jeg synes at det er en gennemkneppet betegnelse! (Pardon my french!)

Men jeg har måttet tage mine overbevisninger til revurdering. Jeg har haft både korte og lange forhold, one night stands og sex med flere indblandet. Jeg gik ind af døren til en swingerklub med et ønske om at lære mere om sex og om min sexualitet.

Jeg har oplevet rigtig meget de seneste år. Jeg er blevet udfordret, forundret, forført, fristet og ikke mindst forarget. Jeg har mødt mennesker med så mange fordomme, at jeg nærmest væmmes ved at de overhovedet kalder sig swingere. Jeg er blevet forundret over mennesker, som er i stand til at dele deres sexualitet mellem enormt mange og stadig formår at gemme noget til dem selv. Swinger, Sutteklud eller Storcharmør? Who am I to judge?!

Jeg startede mit swingerliv med et ukendt antal af oplevelser som mest var 1-1 sex. Jeg vil selv kalde det for serie-monogami. Der er ikke den HELT store forskel på mange engangsknald i en swingerklub og ude i den virkelige verden. Jeg har haft sex som var ren friktion og gav en orgasme – Ikke grund til nærmere eftertanke. Jeg har haft 1-1 oplevelser som føltes som en lang rejse uden at kende endestationen. Berusende og fantastisk! Men jeg har ændret mig…

Jeg finder ikke længere den HELT store udfordring i 1-1 sex i swingerklub. Jeg oplever flere gange at jeg løfter hovedet, for lige at se om der skulle være et muligt bud til at deltage. Det er ikke fordi at jeg keder mig med 1 mand, men… Jeg har også lyst til 2 eller flere…

Jeg har taget nogen tilløb med tiden. Det har været super frækt at have anonyme mænd med i mørke og blive tvunget til leg med dem. Men det har stadig været en 1-1 oplevelse med ham, som var min milepæl.

Polyamory handler ikke om sidespring og løgn, men om åbenhed over for sin partner(e) og muligheden for at dele kærlighed og seksualitet med mere end én. 

Det har været et langt sejt træk at gøre sig uafhængig, fordi med mine submissive lyster, så er det lidt som at vende bøtten på hovedet. “Submissive me” er ikke lagt på hylden, men jeg oplevede en enorm tilfredsstillelse af at tage min egne beslutninger om at lege med flere på en gang og handle på det. Jeg er sulten efter mere!

Det er nyt for mig at jeg søger disse oplevelser. Nogen vil mene at jeg er blevet voksen. Jeg håber aldrig jeg bliver så voksen at jeg glemmer at lege. Jeg niver mig dagligt i armen for lige at finde ud af om det virkelig kan passe at jeg er vågen. Flere selvstændige beslutninger, mere deling af mig, og endnu mere at lære! Yes please!   Do I need to say please?

Polygami, Polyamorøs, Swinger? Har andre end mig tænkt den tanke?

If you love somebody – Set them free. Jo mere jeg deler bliver der til mig og dig og dig og dig.

Fremover vil jeg hellere dele min kop kaffe!

9 thoughts on “Polyamory – Kunsten at dele

 1. Kære Miss Salted Sun
  Du har fortjent mange flere kommentarer på dine indsigtsfulde tekster! De kommer nok, når folk har opdaget at du skriver igen.
  Soulmates findes, men er et sjældent fænomen! Polyseksuelle soulmates findes også. Men soul-mating handler ikke om sex, men om kærlighed, om at ville den anden og den andens udvikling og bedste mere end man vil sig selv. Soulmating er krævende, fordi du skal kunne udholde ekstrem følelsesmæssig nærhed og intensitet.
  Men det var jo faktisk ikke det dit indlæg handlede om – jeg blev bare grebet.
  Knus,
  LadyP

 2. LadyP: Tak for din kommentar og de pæne ord. Her er højt til loftet, så man skal ikke ubetinget holde sig til emnet.
  Jeg synes at Soulmate er et gennemkneppet udtryk fordi, det handler om at man forstår hinanden helt ind til benet. Den slags konstellationer tror jeg ikke på findes.
  Og præcis som du skriver – Ekstrem følelsesmæssig nærhed. Jeg skal ikke tage håbet fra nogen – Men jeg tror ikke på det.

 3. Dejlig blog du har og spændende læsning. For mig er begrebet Soulmate bestemt ikke uopnåligt og jeg giver LadyP helt ret i sin beskrivelse. Jeg tror også, at det vi ikke oplever selv ikke nødvendigvis er udtryk for, at det ikke findes andre stedder 😉

  Kærligst
  BM

 4. Hej Little miss Salted Sun (super alias :-D)
  Vi vil bare lige fremhæve sammentræffet i at vi kalder vores bog for KUNSTEN AT DELE HINANDEN og du har en lignende overskrift for dette vigtige indlæg på din meget indsigtsfulde blog. Det er bare et af de der sammentræf som må ligges hen i synkronisitets bunken, da vi fandt vores bog titel for 3 måneder siden, og vi håber du er ok med det :-D.
  All the best Ditte & Michael Lund (aliaser)

 5. Kære Ditte og Michael.
  Tak for jeres kommentar og ros. Det varmer altid!
  Skæbne, sammentræf og Dejavu… Jeg er stor fan af dem allesammen. Jeg håber I giver lyd, når bogen er ude i handlen. Det må være et “must-have”.

Skriv et svar