As Time Goes By

Tid en er mærkelig størrelse at håndtere…

Tid kan få folk til at komme langt fra hinanden og blive som fremmede. Tid kan bringe folk tættere sammen og give dem grobund for at udvikle sig med hinanden og uden hinanden. Tid kan gøre hvad som helst og faktisk er vi alle i stand til at vælge hvad vi bruger tiden på.

Tid gør at jeg sidder her i aften og har lyst til at skrive om, hvordan tiden har forandret mine tanker det seneste stykke tid. Jeg har været en rigtig hård og kold vinter igennem, hvor jeg glemte at det er vigtigt at stoppe op, trække vejret og give plads. Ikke bare til mig selv, men også til andre. Jeg fik kvalt mig selv i for lidt tid og helt forkerte prioriteringer. But that was then, and this is now!

Der kom et brev… Der var gået lang tid. I den mellemværende tid havde vi haft aftaler, som måtte aflyses på grund af virkelighed. Jeg havde ikke tænkt nærmere over det og egentlig nok mest fordi jeg stolede på at hans  prioritering inkludere mig og vores oplevelser i swingermiljøet.
Og pludselig sad jeg dér og syntes at han var langt væk og blev overrasket over at han bekymrede sig over hvad det er han udsætter mig for. Jeg følte mig på ingen måde udsat – Blot langt væk. Lidt som at være deltager i Robinson – Man overlever det, hvis ikke det var for de andre, der påvirker én og vil sende nogen hjem.

Ventetiden til næste møde var lang efter det brev. Jeg savnede pludselig nærværet og den kemi der kun kommer frem, når man har hinanden lige ind i ansigtet. Det er ikke så meget anderledes end verden udenfor swingerklubben. Jeg havde ikke lyst til at han skulle sidde alene med følelsen af at være den der udsatte mig for noget, så derfor sendte jeg et svar tilbage:

Du skal ikke have dårlig samvittighed – Jeg føler mig ikke hverken tilsidesat eller svigtet. Det ser jeg heller ikke komme – Men jeg kan ikke spå om fremtiden. (Og det kan han heller ikke!)

Jeg har på den hårde måde lært at man ikke kan forvente andres tid og ej heller deres prioritering.

Det blev endelig aftalte tidspunkt. Vi skulle finde vej til at være nærværende med hinanden – Det kan der ikke stilles et minut-ur på, hvor lang tid den slags tager. Jeg fandt hurtigt den uhøjtidelige trygge stemning mellem os og nød at vi netop ikke skal tage forbehold for tolkninger, men bare være…

Jeg blev indhentet af virkeligheden inden jeg fik udgivet dette indlæg… Den slags sker…

                    Min Cordelia! 

 Snart, snart er du min. Når da solen lukker sit spejdende øje, når historien er forbi, og myterne begynder, da kaster jeg ikke blot min kappe over mig, men jeg kaster natten som en kappe over mig og iler til dig og lytter for at finde dig, ikke efter fodtrin, men efter hjertebanken
   
                                 Din Johannes.

(Johannes Forføreren – Søren Kierkegaard)

Skriv et svar